week 1

De eerste dagen ben ik door het video-archjef gegaan van Poolhert Productions. Ik bekeek zo goed als alle video’s die ze gemaakt hebben en kon zo kaderen waar ze zoal mee bezig zijn. Paar dagen later gingen we filmen voor een aflevering van Vlaanderen Vakantieland. Dit zijn tegenwoordig online video’s van ca 2 minuten. Ik werkte mee als tweede cameraman voor de B-roll en andere hoeken van conversaties. Aangezien ze Sony camera’s gebruiken kon ik mijn eigen camera inzetten. (matchen van kleurprofielen)

week 2

In week 2 ben ik beginnen monteren aan een paar afleveringen van Vlaanderen Vakantieland. Ze hadden zelf nog 3 montages staan waar ik mee verder kon. Monteren deed ik ook op mijn eigen computer. Zij werken met Premiere Pro, wat voor mij een goede leerschool was. Ik monteer vooral met Final Cut Pro. Op die manier was het dan ook leuk om te leren. Zo’n montage begint met het synchroniseren van het geluid van de geluidsman met onze videofragmenten. Achteraf kon de ruwe montage beginnen. Als de gehele tijdlijn klaar was deed ik nog wat kleurcorrectie (witbalans en saturatie aanpassen). We werkten met een online server waar we de video’s opzetten en zo de link naar de klant konden sturen. Meestal kwam er nog wat feedback dat er iets veranderd moest worden.

 

Preview Vlaanderen Vakantieland: https://vimeo.com/320527100/714d6731f1

week 3

Deze week stond in het kader van ‘Shitty Friends’, korte campagnefilmpjes waarbij bekende mensen een spot inspreken om je stoelgang te laten testen op darmkanker. De eerste draaidag ging door bij de Medialaan. Op de vloer van Qmusic hadden we een afspraak met Sven Ornelis om de spot in te spreken. In de namiddag terug naar Antwerpen en heb ik nog gemonteerd aan Vlaanderen vakantieland. De dag erop gingen we voor dezelfde klant naar Goede Liekens thuis in Wemmel. Voor beide video’s zetten we 2 camera’s op, rekening houdend met de 180 graden regel. Het geluid werd constant gedaan door Neal, een freelance geluidsman. Qua licht werkten we altijd met aanwezig licht, wegens strakke tijdsschema’s. De dagen erna heb ook ik deze video’s gemonteerd.

 

Sven Ornelis: https://vimeo.com/318957232/b47c37d6fe

Goedele Liekens: https://vimeo.com/318957182/072ab3d864

week 4

Deze week zijn we beginnen filmen voor het CAW. Het zou een documentaire worden over een aantal mensen die na een harde tijd hun leven terug hebben opgepakt. Zo begonnen we in Antwerpen met Maia, een tienermeisje met een moeilijke jeugd achter de rug. Diezelfde week zijn we langs geweest bij Aisattou, een vrouw die uit Afrika is gevlucht. En dan nog Koen, een man die dakloos is geweest die nu werkt voor een opvangcentrum. Bij deze documentaire heb ik het proces van de montage op de voet gevolgd. Van het ordenen van veel beeldmateriaal tot het editeren in de kleinste details. De professionaliteit hiervan heeft me veel geleerd. 

Deze docu werd verspreid over de verdere weken. Aisattou hebben we in week 6 gefilmd, en Koen daarvoor nog.

 

trailer: https://vimeo.com/328168287/26373d0d1c 

Docu: https://vimeo.com/331988864/1678027941

week 5

Voor limburg.netgingen we champagnefilmpjes maken rond afval. Zo kwamen we in contact met Dominique Deruddere. Hij is een filmmaker die momenteel in Los Angeles woont. Zo zijn we met hem op stap gegaan en heeft hij de vergelijking tussen Amerika en Belgie gemaakt. Deze ruwe montage heb ik ook gedaan. Doorheen de week ben ik ook verder gaan werken aan de montages van Vlaanderen Vakantieland.

 

Dominique Deruddere voor limburg.nethttps://vimeo.com/326754313/47e74e8581

week 6

Deze week ging ik individueel op stap met Oxypoint, een bedrijf die ademhalingstoestellen maken voor ziekenhuizen. Zij wilden promotiemateriaal, video en foto, van hoe ze het gingen voorstellen in de ziekenuizen. Ik ben 2 dagen met hen op stap geweest, naar 2 verschillende ziekenhuizen. Terwijl zij hun presentatie deden over hun nieuwe toestellen, filmde ik de reacties van de verplegers en maakte ik wat foto’s voor op hun sociale media en website.

week 7 & 8

De laatste weken heb ik alles afgemaakt van montages waar ik mee bezig was. Heb veel dingen door elkaar gedaan. Dit vooral omdat de draaidagen maar een paar dagen op voorhand beslist werden. Vlaanderen Vakantieland, Shitty Friends en limburg.netheb ik tot een goed resultaat kunnen krijgen en ik ben trots dat ik veel verantwoordelijkheid kreeg binnen hun bedrijf. Als ik kijk naar de eindproducten na de feedback van de klanten, voelt het toch wel als een ware vooruitgang voor mezelf. Heb veel bijgeleerd op korte tijd en merk dat ze mij de essentie van professionaliteit op vlak van video productie hebben meegegeven. Voor mij was dit een heel goede stage, en ik kan Marie en Ellen van Poolhert niet genoeg bedanken om me die kans te geven. 

LRG__DSC1623.JPG
LRG__DSC1559.JPG
LRG__DSC1597.JPG